Halloween

 

Halloween

Halloween is een feest dat vooral in Amerika, Engeland en Canada wordt gevierd, maar steeds populairder wordt in Nederland en België.

Tijdens Halloween, op 31 oktober gaan veelal kinderen verkleed langs de huizen, om wat snoepgoed of fruit op te halen. Dit gebeurt pas als het donker is en de uitdossingen van de kinderen zijn dan ook vooral griezelig, eventueel met maskers op. Ook hebben zij vaak zelfgemaakte pompoen lampions bij zich. De kinderen roepen dan ‘trick or treat’ naar de bewoners. De mensen hebben dan de keuze: ofwel iets lekkers geven aan de kinderen, of ‘slachtoffer’ worden van een klein plagerijtje.

Pompoen lampions maken

Een lampion van een pompoen maken is niet moeilijk

  • Snijd een kapje van de pompoen af
  • Hol de lampion met een lepel uit (gooi het vruchtvlees niet weg, daar is een heerlijk pompoensoep van te maken)
  • Snijd met een scherp mesje een gezichtje uit de pompoen, dus ogen, neus en mond
  • Maak de pompoen vast met wat ijzerdraad aan een stok en zet er een waxine kaarsje in

De kinderen gaan bijna altijd in groepen of groepjes, onder begeleiding van volwassenen op stap tijdens Halloween. Het leuke dat bij het Halloween feest hoort, is dat de opbrengst na afloop van de strooptocht eerlijk wordt verdeeld onder alle kinderen.

Halloween 2014

Dit jaar valt het Halloweenfeest op vrijdag 31 oktober 2014.

Wie mee wil doen aan Halloween, kan zelf een angstaanjagend pak maken, maar heel veel feestwinkels verhuren of verkopen ook deze outfits.

Pompoensoep

Om het Halloweenfeest helemaal compleet te maken, hoort het er ook zeker bij om pompoensoep te eten, voorafgaand aan de tocht of na afloop.

 Posted by at 1:32 am